Feiten en fabels over eigen vervoer naar vliegveld

Mensen praten, je leest verschillende verhalen en ervaringen online of je vraagt het je je gewoon af. Maar wat is er nou daadwerkelijk waar en wat niet? Moet je je autosleutel nou altijd inleveren, zijn alle parkeerplaatsen/-garages altijd ver weg van het vliegveld? Lees hier een aantal statements over parkeren met eigen vervoer naar het vliegveld.

Hotel Riu Touareg *****
Positief
  • Eten
  • Ligging
  • Kindvriendelijk
Negatief
  • Service
8/10
Super

Ik moet altijd mijn autosleutel inleveren

Fabel. Je hebt een keuze. Bij de meeste organisaties heb je de keuze voor valet parking of shuttle parkeren. Bij valet parkeren dien je je autosleutels aan één van de medewerkers van de parkeeraanbieder te geven. Zo kan hij je auto parkeren en bij sommige aanbieders je naar het vliegveld brengen. Wil je de sleutels niet inleveren dan hoeft dat dus niet.

Parkeren bij het vliegveld is duur

Fabel. Parkeren bij het vliegveld hoeft niet duur te zijn. Het hangt ervan af bij welke aanbieder je parkeert. Reizigers willen zo min mogelijk betalen voor het parkeren van hun auto. Parkeerdiensten bieden dan voor lagere tarieven officiële parkeerterreinen van luchthavens aan. Hiermee bespaar je tot wel 50%.

Ver weg van vliegveld

Fabel. Het verschilt per aanbieder hoe ver weg de parkeerplaatsen zijn van de terminal. Quick Parking Schiphol ligt bijvoorbeeld 3 minuten van de terminal. Prima te doen. Met de shuttlebus ben je er zo.

Alle aanbieders zijn 24 uur per dag open

Feit. Dat is bij alle aanbieders mogelijk. Als een aanbieder dit niet zou aanbieden, dan zouden ze niet veel klanten trekken. Aanbieders zijn bewust van het feit dat vliegtuigen op alle momenten van de dag vertrekken en aankomen. De meeste aanbieders hanteren 24/7 dezelfde prijs voor brengen en halen. Sommige parkeerorganisaties vragen een extra toelage voor de nachturen.

Je auto parkeren vlakbij Schiphol is duur

Fabel. Quick Parking hanteert voor kort parkeren gunstige tarieven. Voor 2 dagen wordt hetzelfde tarief gehanteerd als voor 1 dag. Bij 4 dagen is dat hetzelfde tarief als voor 3 dagen en bij 6 dagen als voor 5 dagen. Blijf je langer weg? Dan zijn de tarieven lager, namelijk slechts €5,- per dag. Als je met de trein gaat, dan ben je totaal vaak meer kwijt.

Mocht je nog vragen hebben, schroom dan niet en neem contact op met de klantenservice.