Een ski vakantie boeken, waar moet ik op letten?

Een ski vakantie boeken is al moeilijk zat, maar de periode waarin je op vakantie wilt gaan, speelt ook een belangrijke rol. Een ski vakantie moet je in de juiste tijd boeken voor extra kortingen maar je moet ook rekening houden met het tijdstip waarop je reist, het zou zonde zijn als er geen sneeuw meer in dat gebied ligt! Hieronder vind je de voor- en nadelen van vroegboekkortingen maar ook van de last minute reizen.

Een ski vakantie boeken loont zich met vroegboekkorting!

Eerst boekte mensen een ski vakantie zo rond de maand september. Maar de afgelopen jaren worden er al een hoop vakanties in april en mei aangeboden voor het volgende seizoen. Omdat een ski vakantie al prijzig zat is maken vele van ons nu gebruik van de vroegboekkortingen, en terecht! Dit is gunstig voor jou want de bedragen zijn een stuk lager vanwege deze vroegboekkortingen.

Deze kortingen kunnen hoog oplopen waardoor je een hoop geld bespaard. Het is wel een nadeel dat je dus niet weet of er wel genoeg sneeuw ligt als jouw vakantie is aangebroken, dus boek vooral op sneeuwzekere plekken.  De vroegboekacties lopen vaak tot november, daarna komen de eerste lastminutes.

Een Last-minute ski vakantie boeken doe je zo!

Als je last-minute boekt krijg je ook vaak hele leuke kortingen. Meestal gaan de last-minutes om een shortski vakantie, dus een midweek of lang weekend. Vanaf dat er sneeuw ligt worden deze reizen geboekt. Maar ook voor normale wintersport vakanties heb je leuke last minute deals.

Het is fijn met last minutes dat je dus vooraf kunt zien hoe de sneeuwconditie is. Ook de kortingen in het laagseizoen kunnen oplopen tot 70% en dat is natuurlijk niet mis! Maar ben je gehecht aan een bepaalde plaats waar je eigenlijk elke jaar wilt terugkeren is het wel een risico, want in de drukke vakantieperiodes kun je er niet vanuit gaan dat je terecht kan komen in je favoriete wintersport plek.

Het actuele aanbod is hetgeen wat je hebt en daar zul je het mee moeten doen. Maar hier tegenover staat dat last-minutes vaak samen gaan met aantrekkelijke arrangementen zoals je skipas erbij of je skihuur, misschien zelfs wel beide! Een last-minute ski vakantie boeken doe je vanaf januari tot maart.