Vijf dingen die je moet weten voordat je naar de VS reist

Wil je een eenvoudige en zorgeloze reis naar Amerika? Om je op weg te helpen, hebben we enkele van de belangrijkste tips voor het reizen naar de Verenigde Staten verzameld, zodat jij je kunt concentreren op het genieten van jouw reis.

De Verenigde Staten van Amerika is één van de meest populairste reisbestemmingen ter wereld, dit komt mede doordat de meerderheid van de Amerikaanse bevolking niet kiest voor een buitenlandse vakantie. De meeste Amerikanen reizen het liefst naar Californië, New York en Florida. Deze reisbestemmingen staan vaak bovenaan de lijst van de populairste staten binnen Amerika.

Voor buitenlanders die de VS willen bezoeken,  hebben we enkele reistips verzameld die zelfs voor de meest doorgewinterde reizigers best wel handig kunnen zijn. Met deze 5 reistips ben je goed op de hoogte voordat je op reis gaat.

Voordat je vliegt

1.Zorg ervoor dat je paspoort geldig is!

De meeste reizigers die naar de VS reizen, moeten in het bezit zijn van een paspoort dat tenminste nog 6 maanden geldig is.

Burgers uit bepaalde landen hebben echter alleen een paspoort nodig dat geldig is voor de duur van hun verblijf. Kijk op de website van de overheid van het land waar je gevestigd bent om te zien welke regels er op jou van toepassing zijn.

2. Ken je situatie omtrent het visum

Het is belangrijk voor reizigers naar de VS om de vereisten voor het betreden van het land te begrijpen. Het Visa Waiver Program (VWP) staat onderdanen van bepaalde landen toe om voor toeristische- of bezoekersdoeleinden gedurende maximaal 90 dagen zonder visum de VS binnen te komen.

Als je het land onder het VWP kunt betreden, moet je een Esta formulier invullen.

Vereisten voor het reizen onder het VWP zijn onder meer het bezitten van een paspoort, een staatsburger zijn, in het bezit zijn van de ESTA-vergunning, het bezoeken voor zakelijke doeleinden, plezier of doorreis en een verblijf in de VS voor niet langer dan 90 dagen.

Je moet ten minste 72 uur voor je vlucht toestemming hebben gekregen om te mogen reizen (anders kun je niet aan boord gaan) en daarna is je ESTA twee jaar geldig.

Om meer te weten te komen over de lidstaten en voor een volledige lijst van de ESTA-vereisten, kun je de website US Customs and Border Protection ESTA bekijken.

*Een ESTA aanvragen kan hier heel eenvoudig.

Als je niet in aanmerking komt voor het VWP – bijvoorbeeld omdat jouw reis langer dan 90 dagen duurt, moet je een visum aanvragen om de VS te kunnen bezoeken.

3. Koop een TSA-goedgekeurd slot

Het is een geweldig idee om jouw bagage tijdens het reizen te vergrendelen. Wat is er nu een betere manier om je gerust te stellen dat jouw spullen veilig zijn als je ze bij het inchecken achterlaat?

Maar als je naar de VS reist, hanteert de Transportation Security Administration (TSA) voor de veiligheid en de beveiliging strikte richtlijnen voor de bagage.

Alle ingecheckte bagage wordt gescreend en als de TSA-inspecteurs oordelen dat een tas of koffer fysiek moet worden geïnspecteerd, mogen ze een slot forceren en een tas openen. Er wordt dan een notitie in jouw bagage achtergelaten om je te laten weten dat dit is gebeurd.

Om te voorkomen dat een slot verloren gaat, is het het beste om een door TSA goedgekeurd slot te gebruiken. Deze kunnen worden geopend met een universele sleutel, wat betekent dat de medewerker jouw slot niet hoeft te forceren.

4. Ken de regels omtrent transit

Als je een internationale vlucht hebt, die via de VS gaat (dit zijn met name vaak vluchten naar Canada of naar Zuid-Amerika), moet je langs de Amerikaanse douane; technisch gezien bestaat er geen ‘transit’ in Amerika, omdat alle passagiers van boord moeten en door het protocol van de immigratie en de douane moeten gaan.

Houd er rekening mee dat dit betekent dat je moet voldoen aan de visumvereisten voor de Verenigde Staten, zelfs als je er slechts maar een paar uur tussen internationale vluchten verblijft en jouw bagage wordt doorgelabeld tot jouw eindbestemming.

Zelfs als je moet overstappen op een binnenlandse Amerikaanse vlucht, is het belangrijk om te onthouden dat de eerste plaats van binnenkomst de plaats is waar je langs de douane en de immigratie moet.

Met dat in gedachten, moet je ten minste twee tot drie uur inplannen voor een overstap tussen vluchten (internationaal of een binnenlandse doorreis) om de immigratie, de douane en het opnieuw controleren van bagage mogelijk te maken.

Probeer vluchten bij één luchtvaartmaatschappij te boeken om er zeker van te zijn dat ze weten dat je op doorreis bent.

5. Handige reistips

• 911 is het alarmnummer in de VS.
• Zorg ervoor dat je vóór jouw bezoek over een ziektekosten- en reisverzekering beschikt – de kosten voor gezondheidszorg behoren in Amerika tot de hoogste ter wereld.
• De VS is een van de weinige landen die nog steeds het imperiale systeem gebruikt. Dus, denk aan hoogte in feet, afstand in mijlen, temperatuur in Fahrenheit en gewicht in ponden.
• Creditcards en bankkaarten zijn meestal de gewenste betaalmethode.
• De VS omvat zes tijdzones; zorg ervoor dat je weet in welke tijdzone jouw bestemming ligt, zodat je niet in de problemen komt met jouw vluchten en luchthaventransfers.